Біо чи електро камін: що обрати? В чому різниця?

Біокамін та електрокамін мають багато плюсів, і однозначно стверджувати, що якийсь з них кращий, а якійсь гірше - дуже важко. Все залежить від уподобань власника та мети, яку ставлять встановлюючи камін. Спробуємо об'єктивно розкрити всі переваги та недоліки кожного з видів камінів.

 Почнемо з сильних сторін біокаміна та електрокаміна:

- Для використання та встановлення біо та електро камнів не потрібно ніяких дозволів.

- Простота транспортування каминів.

- Встановити каміни може будь який будівельник, спеціальних навичок не потрібно

- Не потрібен димохід

- Простота догляду

- Опалюють приміщення

- Створюють затишок та приємну атмосферу :)

- Дешевше і простіше дров'яних камінів

- Можуть бути встановлені в квартирах, будинках, офісах, ресторанах, лоджиях, терасах та інших приміщеннях

- Мають широкий модельний ряд, можна підібрати під буд-який стиль

 Пререваг багато. Докладніше хотілося б відзначити можливість біокаміну та електоркаміну опалювати приміщення. Обидва види камінів не можуть використовуватись як основне джерело опалення! При цьому під час роботи камінів виділяється досить велика кількість теплової енергії (ККД до 95%). Завдяки високій тепловіддачі Ви можете швидко прогріти приміщення в холодну пору року. Так само. Якщо на радіаторах опалення встановлені термостатичні головки - то під час роботи каміна вони автоматично перекриватимуть радіатори опалення, тим самим економлячи Ваші витрати на опалення. 

Переваг у двох типів камінів досить багато, а які ж на нас чекають недоліки?

Почнемо з недоліків електрокамінів.

- Суттєвим недоліком для багатьох, перед ким став вибір між електрокаміною та білкаміном, ставати штучний (несправжній) вогонь. І хоча з розвитком технологій імітація полум'я стає все більше схожою на справжній вогонь, і навіть імітується потріскування полум'я. Все ж таки, перевагу більше віддають справжньому полум'ю.

- Варто звернути увагу на споживання електроенергії. Щоб після підключення електрокаміна для Вас не став сюрпризом рахунок за електроенергію — поцікавтеся у консультанта скільки споживає камін, на якому ви зупинили свій вибір.

 

Недоліки біокамінів:

- Відразу почнемо з бюджетних, дешевих біокамінів - дешевше вони лише тому, що в їх конструкції використовується більш тонкий метал та дешеві матеріали!!! Дешеві біокаміни можуть за тривалої роботи деформуватися від перегріву. Поцікавтеся товщиною металу паливного блоку та корпусу біокаміну у консультанта. Якщо товщина менше 2х мм – не ризикуйте! У кращому випадку ви ризикуєте розчаруватись у своїй покупці.

- Біопаливо. Вартість біопалива досить висока. Якісне біопаливо коштує від 900 до 1200 грн. за 5 л. При витраті від 0.3 до 1.5 літра на годину вартість години роботи біокаміну становить 150-1800 грн.

 При цьому на ринку представлені дешевші види палива для біокамінів, які можуть мати свої наслідки — різкий запах, різні домішки, які з часом забруднюватимуть паливний блок, що може вплинути на якість роботи, рівномірність горіння, і навіть камін може почати «плюватися», що вже ставати небезпечно з погляду пожежної безпеки.

ПРИДБАЙТЕ ТІЛЬКИ ТЕ ПАЛИВО ЯКЕ РЕКОМЕНДУЄ ВИРОБНИК БІОКАМІНІВ!!!

Ви б не стали заправляти свій Lamborghini А-76 чи А-92 паливом? Адже правда? :)

У цій статті, я постарався описати всі плюси та мінуси електрокаміна та біокаміна. Обидва типи камінів заслуговують на увагу, тому що дозволяють створювати комфорт і затишок у наших будинках захищаючи нас від складних і дорогих підготовчих робіт. Впевнений у кожного типу камінів знайдуться свої цінителі. Купуючи той чи інший камін у Світі Інтер'єрних Рішень — Ви можете розраховувати на грамотну консультацію та допомогу у виборі тієї моделі, яка максимально відповідає Вашим побажанням!

Ми завжди раді бачити Вас у нашій компанії!